Praha
Ochutnejte hmyz na všechny způsoby a v rámci speciálních komentovaných krmení a setkání se podívejte, jak chutná hmyzožravcům v zoo.
Na menu podávaném na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu budou sarančata v banánovém těstíčku, cvrčci na česneku nebo špízy z vícero druhů hmyzu. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky zdarma, komentované přípravy pokrmů a ukázky farmově chovaných bezobratlých. Lidé se také dovědí benefity této zatím poněkud exotické kuchyně.
10.00 – 16.00 Hmyz jako potravina
• ukázka farmově chovaného hmyzu
• komentovaná příprava pokrmů z hmyzu
• ochutnávky zdarma
• možnost zakoupení již hotových potravinových výrobků obsahující hmyz
• soutěžní stanoviště pro děti
Hmyzí menu
Potemníci po indicku
Cvrček na česneku
Saranče v banánovém těstíčku
Moučný červík na sladko s jablky
Špíz z vícero druhů hmyzu
Speciální komentovaná krmení
Po celý víkend si ale budou pochutnávat i obyvatelé Zoo Praha – speciální krmení čekají surikaty, mravenečníky nebo vzácně chované ještěry z nové expozice Gobi.
- 10.15 krmení talapoinů Rezervace Dja
- 10.30 krmení plazů v pouštní expozicí Kattakum Pavilon šelem a plazů
- 10.30 krmení hrabáčů Africký dům
- 10.45 krmení surikat Africký dům
- 12.30 krmení hmyzožravých ptáků Sečuán
- 13.00 krmení plazů Gobi
- 14.00 krmení mravenečníků Mravenečníci
- 14.45 krmení ibisů skalních Ibisové
- 15.30 krmení luskounů Indonéská džungle
* V tento den probíhají také standardní komentovaná krmení a setkání.