MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Čtyřiadvacátá dokumentární Ji.hlava začíná za čtyři dny – a bude on-line

Půjde o zcela plnohodnotný ročník, který nabídne více než 270 filmů, debaty s režiséry, diskuse Inspiračního fóra i program pro děti. Festival otevře

Oslavy Světového dne slonů v Zoo Praha i zmrzliny pro zvířata v horkých dnech

V sobotu 8. srpna proběhne v Zoo Praha oslava Světového dne slonů. Celodenní program představí celé pražské sloní stádo včetně dvou malých sloních sam

V Uhříněvsi vznikne nová dvoupatrová prodejna Lidl

Společnost Lidl zahájila ve středu 29. července stavbu nové prodejny v pražské Uhříněvsi. V ulici Přátelství bude postavena metropolitní prodejna, kte

DNES SE STALO

OBJEVY25. listopadu 1500

se mořeplavec Kryštof Kolumbus vrátil ze své třetí výpravy do Ameriky.

VĚDA25. listopadu 1915

oznámil Bedřich Hrozný, mezinárodně uznávaný český klínopisec a orientalista, že se mu podařilo rozluštit klínové písmo.

POLITIKA25. listopadu 1992

odhlasovalo Federální shromáždění rozdělení Československa na Českou a Slovenskou republiku počínaje 1. lednem 1993.

POZVÁNKA OBRAZEM